Wij zijn BouwGarant aannemer in Enschede
dakkapel in enschede

Waarom een dakkapel ? Enschede

Veelal wordt een zolder gebruikt als bergruimte omdat het qua loophoogte ondoenlijk is om er een volwaardige slaap -, hobby -, of speelkamer van te maken. Middels de bouw van een dakkapel is het echter mogelijk uw zolderruimte toch voor dergelijke doeleinden te gebruiken. Een dakkapel is namelijk een uitbouw op een hellend dak, welke als doel heeft om meer ruimte (inhoud) te creëren in een ruimte onder de kap. Ook zorgt een dakkapel voor extra toetreding van daglicht en zonodig voor natuurlijke ventilatie. Meestal zorgt een extra volwaardige kamer ook nog eens voor een meerwaarde van uw woning. Er is immers meer ruimte beloopbaar. Een dakkapel is dan ook een investering waar u nu, maar ook later veel plezier van kunt hebben.

Wat u kunt verwachten

Kiest u voor een dakkapel van ons? Dan kiest u voor een oerdegelijke traditionele dakkapel. Dit houdt in dat wij deze ter plekke precies op maat maken. Heeft u bijzondere wensen of eisen dan zijn deze met een traditionele dakkapel uitstekend te realiseren.

Omdat een houten frame het uitgangspunt is van een traditionele dakkapel bestaat er de mogelijkheid om deze af te werken met kunststof of hout. U bepaalt. Daarnaast kunt u de keuze maken tussen kunststof of houten kozijnen. Doordat de dakkapel in het werk wordt gemaakt, kan deze tot op de millimeter worden afgestemd op de hellingshoek van uw dak

Het plaatsen van de dakkapel Enschede

Net als bij een prefab dakkapel kan een traditionele dakkapel in enkele gevallen het plaatsen binnen een dag gebeuren. Dit is uiteraard afhankelijk van de omvang van, de bereikbaarheid en uw wensen voor de afwerking. Is uw dakkapel nog niet dicht, dan wordt deze tijdelijk afgedekt. Omdat een traditionele dakkapel vaak meer maatwerkgericht is, duurt de totale bouwtijd vaak iets langer dan een prefab dakkapel.

Heb ik een vergunning nodig ?

De bouwvergunning is vervangen door de omgevingsvergunning. Wilt u snel weten of u voor uw werkzaamheden een vergunning nodig hebt of melding moet doen? Doe dan hier de vergunningscheck.

Wilt u hulp met het aanvragen van de omgevingsvergunning? Dan kunnen wij u helpen door het aanleveren van de benodigde tekeningen, berekeningen en het onderhouden van contact met de gemeente. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Offerte of afspraak maken ?

dakkapel plaatsen en renovatie enschede